...

Інноваційні технології в будівельній сфері!

Щороку народжуються нові будівельні технології. Це та сфера, яка не стоїть на місці і не буде стояти. Завжди буде те, що можна вдосконалити, полегшити і поліпшити. З’являються будівельні технології, які, здавалося б, тільки що неможливо було уявити. Наприклад: створений робот для укладки тротуарів, або ж швидкісне алмазне свердління, врешті-решт робот, який вміє знаходити будівельні помилки і багато іншого що в майбутньому полегшить роботу будівельникам, виконавців робіт, різноробочим та т.д.

Неодмінно, повільними, але впевненими кроками до кожного куточка планети дійдуть найрізноманітніші інноваційні технології. Особливо і не мало важливо в наш час екологічність будівельних матеріалів. І вже є декілька які вриваються в будівельний світ, і скоро будуть використовуватися всюди.

У США створили: Еластичний бетон який самовідновлюється.

Ідею нового продукту його творці запозичили, в природі. А саме – у морській мушлі, що містить комплекс мінералів, що впливають на її зростання. Вчені з Університету Мічигану Віктор Лі і Інцзю Ян поставили собі за мету створити бетон, здатний самостійно «заліковувати» тріщини, що утворилися, наприклад, в результаті землетрусу.

Після того як вони остаточно визначилися зі складом для бетонної суміші, новий продукт продемонстрував справді дивовижні властивості. Покрившись внаслідок навантаження на розтягнення на 5% мережею тріщин, він не тільки скріпив їх, а й відновив свою первісну форму. Звичайний бетон при таких випробуваннях просто розламався б на шматки.

Нідерланди: Будівельні блоки з морської солі.

Будівництво з солі, яке в прислів’ях і приказках різних народів є синонімом непотрібних зусиль, архітектор з Голландії Ерік Джоберс зумів перетворити в реальність, розробивши екологічну технологію виробництва блоків на основі морської води.

З використанням сонячної енергії сіль витягає з океану і потім змішується з крохмалем, який отримують з морських водоростей. На виході виходять схожі на цеглини блоки, які мають високу міцність при стисненні. Побудовані з таких блоків будівлі покривають матеріалом, заснованим на епоксидної смолі, після чого ніяка вологість вже не здатна їх пошкодити. Блоки з солі цілком підходять і для створення гнучких аркових конструкцій.

Індія: Виробництво Кремнеземні-пластикових блоків.

Компанія Rhino Machines з Індії почала виробництво Кремнеземні-пластикових блоків, стійкого будівельної цегли, зробленого з переробленої ливарної пилу або піску (80%) і пластикових відходів (20%). Проект покликаний вирішити проблему величезної кількості відходів метвиробництва і загального забруднення в Індії, що вже почало перетворюватися на загрозу для навколишнього середовища.

Проект Кремнеземні-пластикових блоків почався з мети налагодити безвідходне виробництво на стані по рекламації піску на ливарному заводі Rhino Machines.

Поділитися
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.