...

Інноваційні технології в будівельній сфері!

Щороку народжуються нові будівельні технології. Це та сфера, яка не стоїть на місці і не буде стояти. Завжди буде те, що можна вдосконалити, полегшити і поліпшити. З’являються будівельні технології, які, здавалося б, тільки що неможливо було уявити. Наприклад: створений робот для укладки тротуарів, або ж швидкісне алмазне свердління, врешті-решт робот, який вміє знаходити будівельні помилки і багато іншого що в майбутньому полегшить роботу будівельникам, виконавців робіт, різноробочим та т.д.

Неодмінно, повільними, але впевненими кроками до кожного куточка планети дійдуть найрізноманітніші інноваційні технології. Особливо і не мало важливо в наш час екологічність будівельних матеріалів. І вже є декілька які вриваються в будівельний світ, і скоро будуть використовуватися всюди.

У США створили: Еластичний бетон який самовідновлюється.

Ідею нового продукту його творці запозичили, в природі. А саме – у морській мушлі, що містить комплекс мінералів, що впливають на її зростання. Вчені з Університету Мічигану Віктор Лі і Інцзю Ян поставили собі за мету створити бетон, здатний самостійно «заліковувати» тріщини, що утворилися, наприклад, в результаті землетрусу.

Після того як вони остаточно визначилися зі складом для бетонної суміші, новий продукт продемонстрував справді дивовижні властивості. Покрившись внаслідок навантаження на розтягнення на 5% мережею тріщин, він не тільки скріпив їх, а й відновив свою первісну форму. Звичайний бетон при таких випробуваннях просто розламався б на шматки.

Нідерланди: Будівельні блоки з морської солі.

Будівництво з солі, яке в прислів’ях і приказках різних народів є синонімом непотрібних зусиль, архітектор з Голландії Ерік Джоберс зумів перетворити в реальність, розробивши екологічну технологію виробництва блоків на основі морської води.

З використанням сонячної енергії сіль витягає з океану і потім змішується з крохмалем, який отримують з морських водоростей. На виході виходять схожі на цеглини блоки, які мають високу міцність при стисненні. Побудовані з таких блоків будівлі покривають матеріалом, заснованим на епоксидної смолі, після чого ніяка вологість вже не здатна їх пошкодити. Блоки з солі цілком підходять і для створення гнучких аркових конструкцій.

Індія: Виробництво Кремнеземні-пластикових блоків.

Компанія Rhino Machines з Індії почала виробництво Кремнеземні-пластикових блоків, стійкого будівельної цегли, зробленого з переробленої ливарної пилу або піску (80%) і пластикових відходів (20%). Проект покликаний вирішити проблему величезної кількості відходів метвиробництва і загального забруднення в Індії, що вже почало перетворюватися на загрозу для навколишнього середовища.

Проект Кремнеземні-пластикових блоків почався з мети налагодити безвідходне виробництво на стані по рекламації піску на ливарному заводі Rhino Machines.

Поділитися
Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.