...

Клімат і будівництво!

Вплив клімату при будівництві і реконструкції об’єктів надзвичайно великий. Сильні вітри, екстремальні температури, проливні дощі і природні катастрофи. Мінливий клімат надає радикальний вплив на планування будівництва, ремонтні роботи та управління об’єктами.

Але вже давно стало  традицією будувати або робити ремонтно-будівельні роботи влітку. Це час року можна назвати не тільки курортним, але і будівельним сезоном. Звичайно, цьому є пояснення. Тепла погода, відсутність частих опадів і безліч інших ознак роблять будівництво влітку менш трудомістким, і в той же час – більш швидким.

Обмеження пов’язані з проведенням робіт взимку, є дві причини. По-перше, застосування будівельних матеріалів вимагає дотримання температурного режиму і відсутність несприятливих погодних факторів, таких як дощ і сніг. Друга причина аналогічна першій, але тут важливі поверхні, з якими контактують матеріали. Адже їхній фізичний стан також залежить від температури і вологості навколишнього середовища. Найчастіше все рекомендації щодо застосування матеріалів позначаються в їх технічної документації, і слід уважно з ними ознайомитися і врахувати можливість використання даного матеріалу при різних температурах.

Важливим фактором в будь-який час року є температура, вологість, інтенсивність вітру, опади, рівень сонячної радіації. Кожен з цих елементів може впливати на роботи. Однак це зовсім не означає, що взимку, навесні, восени нічого робити не можна. В даний час з’явилося безліч технологій і матеріалів, які призначені для  різних умов, але головне знати і ознайомлюватися з технологіями роботи, з матеріалами і що потрібно робити, коли погода різко змінюється адже вона непередбачувана.

Поділитися
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.