...

Кліматичні показники!

Продовжуючи тему клімату можна додати що, температура повітря, опади і вітер впливають на весь хід будівельних робіт: підвезення будматеріалів та конструкцій, роботу кранів, монтажні та інші роботи. Так, при сильному вітрі і морозі робота на відкритому повітрі вкрай утруднена і може бути призупинена. Для певних кліматичних поясів і видів робіт встановлені лімітують, граничні температурно-вітрові умови, при яких виконання робіт обмежується або припиняється. При швидкості вітру 12-15 м / с окремі підйомні крани поза “тіньової” зони будмайданчика виконують роботи із значним ризиком аварії, що вимагає зупинки цих робіт.

Кліматичні показники введені в кліматичні нормативи, які представляють собою допустимі значення метеорологічних характеристик для виконання проектних і технічних розрахунків. Кліматична інформація враховується не тільки в процесі будівельних робіт, але і при виборі будівельного і оздоблювального матеріалу, такі як пластмаса, різні види бетону і т.д.

Кліматичні показники, які використовуються в будівництві:

  • Глибина промерзання грунту (ця характеристика необхідна для нульового етапу будь-яких будівельних робіт). При будівництві ж трубопроводів необхідні спостереження за температурою грунту на різних глибинах.
  • Температура зовнішнього повітря для розрахунку величини тепловтрат будівель.
  • Вітрова навантаження, яка складається з вітрового напору.
  • Ожеледно і ожеледно вітрові навантаження. Вони необхідні при проектуванні повітряних ліній зв’язку (ЛЗ) і ліній електропередач (ЛЕП).
  • Кількість переноситься снігу і снігове навантаження. Важливо знати навантаження на даху, на різного виду покриття, під уникнення руйнування конструкції.

Всі вищенаведені показники використовуються в будівельній індустрії не тільки для оцінки кліматичних умов проживання, а й для оцінки витрат при виборі будівництва захисних конструкцій, будівельних матеріалів і систем теплопостачання.

Поділитися
Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.